HomeWat is MediationWie zijn wijMediation zelftestBemiddeling bij (echt)scheiding
NieuwsEscalatieladderLinksMediation kostenInfo / Contact

Nieuws

Huwelijksmediation:

'Ik heb genoeg van je gezeur'.
'Met hem ga ik niet oud worden'.
'Misschien moeten we maar gaan scheiden'.
'Als het zo doorgaat ga ik echt van haar af'.


Zo maar wat gedachten, uitspraken. Herkenbaar? Te vaak voorkomend de laatste tijd? U schrikt er van. Nooit is het bij u opgekomen dat het u zou overkomen. Wat zo goed begonnen is, geweest is. Soms zijn er omstandigheden; werk, ziekte, problemen in de omgeving, geld, de kinderen, pensioen. U bent elkaar onderweg kwijtgeraakt.... In huwelijksmediation onderzoekt u met uw partner waar uw gedachten vandaan komen en wat uw behoeften, wensen zijn voor de toekomst. U blikt terug op waar omslagpunten liggen. Het is geen therapie. Kortdurend onder begeleiding van een ervaren mediator als procesbegeleider, met als doel voorkomen dat u elkaar echt kwijtraakt.

Mediationhuis biedt Online mediation

Mediation is een uitstekende manier om conflicten op te lossen. Met de hulp van een ervaren mediator gaan partijen die met elkaar in conflict zijn om de tafel en worden er oplossingen gevonden waar beide partijen zich in kunnen vinden. Voor bijna alle conflicten biedt mediation een oplossing: echtscheidingen, arbeidszaken, familieproblemen en ga zo maar door.

Sinds kort biedt het Mediationhuis ook de mogelijkheid om online conflicten op te lossen. Dat kan bijvoorbeeld als partijen elkaar niet willen zien, op een te grote afstand van elkaar wonen of liever achter de computer het conflict uit de wereld willen helpen. Online mediation begint met het invullen van een vragenlijst via het internet. Vervolgens maakt de mediator afspraken over de te volgen procedure en wordt er online gecommuniceerd. Het is geen chatten: iedereen reageert wanneer het hem of haar uitkomt. Eventueel kan online mediation ook worden gecombineerd met een of meer gesprekken aan tafel. Met deze vorm van mediation heeft het Mediationhuis een unieke stap gezet in Noord-Holland. Voor meer informatie: bel met 06-19001092, 072-5623577 of 072-5121832.

Opleidingen

De basisopleiding Mediation wordt door Greet van Gorsel gegeven bij Medling-Academy, evenals de speciailsatie familymediation. Zie www.medling.academy

Rechtbank

Er wordt veel samengewerkt met de rechtbank. Vooral in familiezaken zien de rechters het resultaat van mediation. Als partijen in de toekomst nog veel met elkaar te maken hebben, bijvoorbeeld als er kinderen zijn, dan heeft het samen oplossingen zoeken en afspraken maken de voorkeur boven met modder gooiende advocaten! Bij de Open Dag van de rechtbank hebben wij een presentatie gegeven aan het publiek.